Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Terapii alternative- Presopunctura - Reflexoterapie

                                                                         
                                                                                                                                 
 
                                           
                                            Terapie cu pietre semipretioase.
                                       






Presopunctura
  Este o forma de masaj sau automasaj, ce se executa prin presarea rotativa a unor puncte sau mici zone de pe pielea corpului uman, cu influenta directa asupra unor meridiane energetice, numite si meridiane chinezesti; fiecarui organ ii corespund unul sau mai multe astfel de puncte; ele sunt dureroase la presare atata timp cat organul respectiv este in suferinta, durerea disparand o data cu vindecarea acestuia.

Reflexoterapia
  Reflexoterapia consta in aplicarea de presiuni prin intermediul degetelor la nivelul unor puncte reflexogene de pe picior, cu efecte stimulante, la distanta asupra zonelor si organelor corespunzatoare din organism. Este o metoda de tratament placuta si interesanta.
  Esenta reflexoterapiei consta in faptul ca la nivelul labelor picioarelor (dar si a mainilor si a urechilor) exista zone care corespund diferitelor tesuturi si organe ale corpului. Stimularea acestor zone prin reflexoterapie, reechilibreaza organul aflat in suferinta, inducand vindecarea. Reflexologul va trata toata laba piciorului, dar va acorda atentie speciala punctelor sensibile si celor corespunzatoare organului bolnav, incercand sa inlature "blocajul" si sa induca o relaxare generala ajutand pacientul sa adopte o atitudine pozitiva fata de insanatosire.
  Exista multe afectiuni ce pot fi tratate prin reflexoterapie:afectiuni ale aparatului respirator (astmul, bronsita); afectiuni reumatice: (artroza, spondiloza, poliartrita reumatoida); afectiuni cardiovasculare: (cardiopatia ischemica, nevroza cardiaca, arterita, varice); boli de piele (psoriazis, acnee); afectiuni O.R.L. (hipoacuzie, rinite, sinuzite); boli digestive (gastrita, ulcer gastroduodenal, constipatia, pancreatita); afectiuni ale ficatului si a veziculei biliare (hepatita, colecistita); boli renale (cistita, hipertrofia de prostata, enurezis); boli neurologice (pareze, nevralgii, migrene); boli endocrine (obezitatea, diabetul zaharat, guta); boli ginecologice; alcoolism; tabagism.

Terapii complementare
  Terapiile complementare se practica in colaborare cu medicina alopata. Tratamentele medicale nu se intrerup. Pentru ameliorarea sau restabilirea starii de sanatate sunt necesare cel putin 10 sedinte (zilnic o sedinta). Numarul sedintelor se stabileste in functie de gravitatea bolii.


Efectul terapeutic al presopuncturii este extraordinar atunci cand este asociat cu terapia prin Reiki care vindeca prin folosirea energiei (despre tratamentul prin Reiki vezi: http://wwwflorentinareiki-fabyola.blogspot.com/. ) Pot spune ca este minunat sa vezi cum pacientul pleaca multumit si vindecat! Reflexoterapia si presopunctura sunt metode terapeutice

 stravechi asociate medicinei alternative."



"Suferinta umana apare si cand corpul nu-si mai poate pastra simetria, atat static cat si in dinamica sa (in miscare). O cauza principala este dislocarea oaselor bazinului, respectiv asimetria coxalelor. Statistic s-a aratat ca numai 1 % din oameni au oasele coxale complet simetrice. Consecinta anomaliilor de pozitie sau doar functionale ale oaselor coxale este pozitionarea centrului de greutate a corpului preponderent in stanga sau dreapta corpului, sau anterior respectiv posterior fata de pozitia sa normala (de echilibru optim).
Pierderea in timp a sanatatii corpului se datoreaza si asimetriei coxalelor, respectiv a anomaliilor de pozitie dominanta a centrului de greutate a corpului; aceasta provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature a articulatiilor corpului, la o circulatie sangvina deficitara precum si la iritarea nervilor periferici, precum si a altor tulburari la nivelul subtil al constitutiei noastre."


3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept cu placere colaborari, inscrieri,persoane interesate. Sa facem impreuna eforturi pentru ca lumea sa nu mai sufere!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Creez la comanda bratari din cupru gravate manual cu diferite simboluri mistice. Aici pe site: https://hadarugart.weebly.com/ vedeti exemple de bratari din cupru lucrate de mine. Pentru intrebari referitor la bratari din cupru raspund la telefon: 0759.165.234 sau e-mail: hadaruga.mihai@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere